SLO | EN | DE | PL

Storitve

V podjetju Kovikor vam nudimo celovite rešitve s področja hladnega kovanja, saj nam lastna orodjarna omogoča hitro prilagodljivo proizvodnjo. Ponudimo vam lahko izvajanje orodjarskih storitev, kot so: prebijalna erozija, žična erozija, rezkanje CNC, struženje CNC in brušenje CNC. Na zahtevo lahko razvijemo modele CAD-CAM, na podlagi katerih izvedemo želene storitve. 

Za svoje odjemalce izvajamo tudi nanos trajnostnih lepil precote. Materiale nanašamo na navoje in pod glavo vijakov. Uporabljamo različne materiale, kot so: mikrokapsulna lepila, vosek, poliamidi in akrilati.

V podjetju smo zelo prilagodljivi, saj imamo na voljo lastno kalilnico. Storitve kaljenja izvajamo tudi za zunanje izvajalce. Storitve toplotne obdelave, ki jih izvajamo, so: kaljenje, poboljšanje, cementiranje (naogličevanje), karbonitriranje, stopenjsko popuščanje, normaliziranje, žarjenje za odpravo notranjih napetosti, žarjenje na mehko in induktivno kaljenje. Vse obdelave izvajamo v zaščitni atmosferi na statičnih in pretočnih pečeh. V svojem laboratoriju imamo tudi možnost meritev natezne trdnosti – Rm, trdot po HRC, HV in HRB, mikroskopiranje do 1000-kratne povečave. Za potrebe mikroskopa imamo v laboratoriju tudi opremo za pripravo bakelitnih vzorcev, ki jih potrebujemo za pregled mikrostrukture na mikroskopu. 

Certifikati